Allmänt

En söndag

13th November 2016

Hej!Det är söndag och jag sitter uppkrupen i vår nybyggda myshörna hemma. Idag fick vi två fåtöljer, ett litet bord och en väldans massa tavlor levererade, vilket bidrog till att lägenheten börjar kännas ännu lite mer som “vår”. När vi bjuder hem folk har de nu någonstans att sitta förutom köket, och dessutom slipper vi själva sitta i sängen varje gång vi vill göra det lite bekvämt. Det enda jag verkligen saknar nu är en bokhylla, men den finner nog också sin väg hit så småningom.


img_3774

Annars har det varit en väldigt lugn helg – precis som jag ville ha det. I fredags var bae ute medan jag låg hemma och käkade chokladglass och kollade på The Fall tills jag inte kunde hålla ögonen öppna längre och somnade som en sten. Igår hade vi en myspysdag då vi gosade, spelade datorspel och började kolla på How To Get Away With Murder (LÖV!). På kvällen åkte vi till Telefonplan och kollade in en spelning som en kompis hade med sitt band, och efter några öl åkte vi hem igen och käkade varm korv i sängen (och somnade kl 3, vilket är väldigt sen för en liten pensionär som jag).

En rolig sak var att jag träffade en bekant på spelningen som undrade hur det är att bo tillsammans med bae nu, till vilket jag truthfully kunde svara att jag känner mig som nykär. Det är det här med att ha ett eget hem tillsammans som vi kan pyssla och fixa med, att jag vet att vi får träffas at the end of the day och att vi kan hålla på med olika saker på varsitt håll (t.ex. sitter han och gejmar nu medan jag skriver) men ändå vara tillsammans. Faktiskt så känns det toppenbra.


img_3777-1


Imorgon är det dags för jobb igen och jag funderar lite över hur veckan kommer bli. Har som vanligt mina återkommande elever jag ska träffa och nya tillkommer ju med jämna mellanrum. Har även många s.k. life skills-lektioner denna vecka, såsom min sista lektion med sjuorna (jag och min kuratorskollega har haft sammanlagt 18 lektioner med dem nu eftersom det är så många klasser och alla ska få tre “pass”), men främst mina egna ihopsnickrade sexualkunskapslektioner med åttorna. Har haft några stycken redan, det var mycket kul och jag är taggad på att se hur de andra klasserna kommer vara.

Det är intensivt och stundtals ganska tufft att ha lektioner, och ändå gillar jag det och känner mig alltid väldigt nöjd efteråt – dels för att jag själv klarar av det, men främst för att jag har en förhoppning om att kidsen snappat upp åtminstone något nyttigt inför framtiden. När jag hade den tredje och avslutande life skills-lektionen med en av klasserna i sjuan förra veckan sa jag att vi nu talat om normer, makt och hierarkier och att det är all well and good att snacka om det – men att det i slutändan är de själva som bestämmer hur de beter sig och vad de gör med informationen i praktiken. Vi får väl se.

 


 

 
Nu tror jag emellertid att det är dags att spela lite Sims. Enjoya det sista av den här lugna helgen innan en tar itu med den kommande veckans händelser.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply