Fitta, Mens & Livmoder

Uppror från livmodern

22nd November 2016Åååh.

 

För närvarande gör min livmoder uppror mot mig. Ända sedan jag började med p-piller någon gång i början av sommaren har jag skjutit upp mensen (eller den mensliknande blödningen en får i mellanveckan) så mycket jag bara kunnat för att jag ej pallat lida. Hela orsaken till att jag började med p-piller var ju egentligen att hejda de groteska smärtor jag vanligtvis får i samband med mens, så då hade jag ju förstås gett mig fan på att slippa skiten.


MEN! Turns out att en inte kan skjuta upp blödningen hur mycket som helst. Trots att jag började på en ny pillerkarta igår fick jag en mysko blödning ändå, vilket egentligen inte kom som världens överraskning då jag känt de oroväckande mensvärkssmärtorna tidigare. En snabb googling senare (tack, UMO!) visade det sig att om en skjuter upp mensen tillräckligt många gånger kommer kroppen klämma fram en blödning ändå i ren protest och då ska en låta det komma och ej äta piller. Så forcerad mensvecka, here we go!!!


img_3803
/cryPratade med en kollega på jobbet om detta ståhej som är mens (mycket förtjust i att kunna prata om sånt med någon som är dubbelt så gammal som en själv och liksom känna ~connection~) och hon funderade på om jag skulle skaffa spiral istället. Tanken har ju crossed my mind, men blev lite avskräckt då jag en gång var hos en otrevlig barnmorska som pratade väldigt nedlåtande till mig så har inte riktigt vågat (?) approacha ämnet igen. Kanske dags att försöka igen…? Vem vet.


Har funderat ganska mycket kring preventivmedel och spiral och tjolahejsan under årens lopp så det här är väl egentligen inga nya funderingar. Snarare ett inlägg för att ranta lite om hur putt jag är över att ha en stupid oönskad mellanblödning going on in vaginatown som jag bara kan vänta ut medan livmodern krampar och klämmer ut små ljsuröda skvättar som är fåniga ursäkter för mens (riktig mens är ju brunrött blod, slemklumpar från det obefruktade ägget och jordens undergång).
ÅÅÅHH livmoder! Varför kan vi inte bara… get along?

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply