Allmänt Personligt

Så nära!

1st December 2016

 

Brööööl.

 

Thank god att det är fredag imorgon. Veckorna innan jullovet fortsätter att snigla sig fram och som jag skrev förut är elevernas motivation till att ta itu med det sista skolarbetet låg – och faktum är att motivationsbristen även gäller många av oss i personalen nu. Det snackas om hur en del går med spända axlar och bara försöker keep it together innan det äntligen blir dags att andas ut på jullovet, och där någonstans kan jag väl också känna att jag befinner mig för stunden.

 

 

 

 

I början av denna vecka hade jag som lägst motivation, allting kändes faktiskt ganska tradigt. Självklart hade jag bra moments som mina life skills-lektioner med åttorna samt givande samtal med somliga elever, men det fanns även stunder då jag bara gömde mig bakom min kaffekopp och kämpade mot tröttheten. I onsdags, det vill säga igår, kom jag emellertid till en vändpunkt i och med att vi var ett gäng på jobbet som gick ut och käkade för att avtacka en kollega som ska sluta. Tror jag behövde en sådan break, att få hänga med kollegor utanför arbetstid och känna att det finns mer än bara stress, press, långa möten, oändliga telefonsamtal och kasta i sig lunch på mindre än en kvart när det gäller jobbet.

 

Sedan har jag också något kul att se fram emot nu när det blir helg (förutom själva faktumet att det är helg), nämligen att jag och bae har bjudit över några kompisar på lördag för att spela sällskapsspel och dricka vin. Var ganska länge sedan vi hade en sådan kväll nu och jag är väldigt glad att det blivit dags igen, känns kul att få samlas i ett gäng av både nya och gamla bekantskaper och hänga och skratta och koppla bort jobbet för ett tag. Jag tror att det är fler än jag som är i behov av det just nu.

 

Och på tal om bae så vill jag bara avsluta med att skriva hur himla glad jag är över att vi bor tillsammans. Har skrivit om det förut, men i sådana här lägen när motivationen är låg och ens humör dippar är jag verkligen extra tacksam över att vi fått vår egna lilla bostad som vi kommer hem till varje dag när jobbet är slut. Alla sådana där rutingrejer som att gå och handla, laga mat, köra en vända i tvättmaskinen, sopsortera (yes jag inser att börjar låta smått crazy nu) etc blir ändå helt okej när jag vet att jag får komma hem till honom vid slutet av dagen. Att bara få kasta av sig bh:n, krypa in i myskläder, kramas och kika på våra favoritserier tillsammans, det är bra grejer, det.

 

img_3848Cred till tecknaren Moga för den här välbekanta situationen


Ja.
Så riktigt hopplöst är det inte, jag måste bara påminna mig om positiva grejer nu när peppen är sådär låg som den har varit denna vecka. Dessutom sa en av lärarna på skolan att han tycker jag är väldigt engagerad i eleverna och att han är säker på att de (eleverna) märker det själva också, vilket gjorde mig otroligt glad. För mig som är ny på arbetsplatsen betyder det mycket att få höra från de mer rutinerade personerna att jag gör ett bra jobb – att det jag gör spelar roll, att mitt engagemang märks, att jag faktiskt hjälper någon. Det lyfte min spirit ganska rejält.Nu ska jag hoppa
in i min sedvanliga kvällsdusch och förhoppningsvis sedan sova gott i vetskapen om att det äntligen är fredag imorgon.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply