Allmänt

Vaknat ur ide

3rd December 2016

 

Todelihoo.

 

Nu har jag bestämt mig för att gå upp ur sängen och vakna till lite – efter 12 timmars sömn (!). Igår efter jobbet gick jag återigen och dansade zumba och efteråt var jag så slut av den fysiska ansträngningen blandat med allmän fredagströtthet att hela jag gick på sparlåga. Åt fredagsmiddag med bae, kollade på How to get away with murder (plöjer avsnitt på löpande band…) och somnade sedan som en småbarnsförälder. Spännande kväll!

 

 


Det kan stundtals kännas
lite tråkigt att wastea fredagen, det är liksom dagen en går och väntar på hela veckan och när den väl kommer så somnar en bara. Men jag kan helt enkelt inte hålla mig vaken när det blir kväll, blir någon sorts urladdning och jag vill bara coza ner mig i sängen. Är väl inte så konstigt när en jobbar heltid på en skola med ca 1000 kids i åldrarna 10 – 15 som kommunicerar genom att bröla åt varandra på olika frekvenser och kräver ens uppmärksamhet med jämna mellanrum.

 

Hade ändå en ganska chill fredag med ett väldigt lyckat life skills-pass, mötte en riktigt bra grupp i åttan som lyssnade uppmärksamt och kom med många bra inputs och frågor. Är så kul när vi kan komma fram till “uppenbarelser” tillsammans, exempelvis som när jag lät dem brainstorma fritt kring vilka ord de förknippar med sex och oskuld kom upp, varpå jag skrev det på tavlan och strök bort O:et och frågade om en isåfall är “skuld” när en haft sex. Tycker oskuld är ett problematiskt ord, men vill låta dem förstå varför själva och inte bara förmana dem om rätt och fel. Var kul att se reaktionen i alla fall.

 

Sedan blev jag förstås lite extra glad när jag i början av lektionen meddelade dem att jag förutom att vara deras skolkurator också jobbar för RFSU, till vilket några elever svarade “vi vet, vi såg dig på TV” :-))) Måste erkänna att jag blev ganska stolt över att de kände igen sin gamla kurator på tv, vissa av dem vet inte ens vad jag heter, haha.

 

 

😀

 


 

 

Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av Skam, är mycket nyfiken på hur det går i relationen mellan Isak och Even. Enligt folks reaktion på twitter händer något ~dramatiskt~ i avsnittet och det var ett himla liv. Jag är bara glad att säsong 3 handlar om grabbarnas relation och inte Noora och William som hela säsong 2, spolade seriöst igenom de sista avsnitten pga så uttråkad. Mer gaymys, tack!

 

<33333

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply