Allmänt Filmer, tv-serier, dokumentärer m.m.

Ett steg närmare jullovet + tankar om Skam

7th December 2016

 

Mööö.

 

Arbetsdagen är slut och jag är ännu ett steg närmare jullovet. Räknar ner dagarna i min kalender och ser i princip ljuset i slutet av tunneln. Har mina sista life skills-lektioner imorgon och eftersom alla åttor och nior är på PRAO nästa vecka håller jag på och säger tack och hej för den här terminen till elever i de årskurserna som jag har samtal med. De jag hunnit prata med hittills säger att de vill fortsätta gå till mig under nästa termin också, vilket är kul för då tycker de ju att deras kurator är bra – samtidigt som de faktiskt går hos mig pga de har problem av något slag och jag vill att de ska må toppen och inte behöva mig längre! Knepigt.

 

 

img_3789

bjussar på en bild av mitt lella kontor också

 

I övrigt har jag nu blivit en av dem som sitter och hänger på Skams hemsida i väntan på nya klipp och sms-konversationer, har ju lyckats kolla ikapp serien så måste vänta en vecka mellan avsnitt som alla andra. Kobra sände igår ett intressant program om hur vårt tv-tittande har förändrats och pratade då om just Skam, hur tittarna får interagera med seriens karaktärer genom att de alla har instagramkonton där de helt enkelt “är” sina rollkaraktärer (kontona är egentligen styrda av seriens skapare). Sms-konversationerna och klippen på hemsidan hör också till den interaktionen. Tycker det är både spännande och lite creepy att bli så pass involverad i ett gäng fiktiva karaktärers liv.

 

 

cza6iscwiaa1wny

<3

 

Men ack, en sån bra serie ändå. En kompis skrev ett inlägg på Facebook idag och bad alla lista sina bästa norska ord från serien och många bekanta förslag kom upp: kødda (skoja), gutta (killar), drittsekk (douchebag), puppene (brösten), hva skjer da? (vad händer?), luremus (min favorit! fortf osäker på betydelse dock, clit-tease?) och många fler. Nu har ju SVT börjat sända serien med svensk text men en har ju kollat på den norska kanalen fram tills nu med norska subtitles, har fått gissa mig fram till många saker måste jag säga. Ändå fattar en ju bra mycket mer av det än danska! Bron exempelvis skulle jag inte kunna se utan subs, hehe.

 


 

Nu ska jag småningom börja göra mig klar att pysa iväg till gymmet. Kroppen vill mest ta en asvarm kvällsdusch och krypa till kojs, MEN jag har nu lyckats hålla igång den här motionsskiten i snart två veckor vilket måste vara något sorts personligt rekord (…….) så det är ju bara att fortsätta. Zumba, here I come! Sen kan jag mysa. Kanske kolla på lite nya Skam-klipp om de sänds medan jag är borta…?

 

Pusshej

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply