Allmänt Filmer, tv-serier, dokumentärer m.m.

En helg på resande fot + ny favvofilm

11th December 2016

 

Yuhuuu.

 

Tänkte skriva ett kort inlägg innan jag ska gå och lägga mig. Den här helgen har mostly bestått av resande vilket gjort mig mer än lovligt trött och inte alls speciellt utvilad och peppad på den kommande arbetsveckan, men jag kan åtminstone trösta mig med att det nu bara återstår fem dagar – sedan har jag klarat av att jobba en hel termin som skolkurator och får ledigt i tre veckor! Måste orka den sista tiden.

 

 

hur det känns nu innan lovet

 

 

Men anyway. Resandet. På fredagskvällen tog jag och mamma båten över till Finland för att lämna vår hund hos mina farföräldrar eftersom vi reser bort nästa vecka. Vi steg iland tidigt på lördagsmorgonen och åkte tåg till den lilla staden där större delen av mina släktingar bor. Hängde hos mormor och träffade min brorsa som gjort sin militärtjänst där under ett år nu. Var en pretty chill dag och på kvällen gick jag ut och tog en öl med en polare från stan som jag känt sedan vi var typ 17.

 

Nu på söndagen var det dags att åka tillbaka till Sverige igen, hunden var överlämnad och uppdraget slutfört. Åkte tåg till flygplatsen, flög över Östersjön och åkte sedan tåg + tunnelbana hem till bae i Fruängen. Släpat på en sjuhelvetes tung väska vilket gett mig en mördande huvudvärk av ansträngningen i ryggen (hur kunde jag ens ha så mycket packning, var seriöst borta 2 dygn). För att inte tala om hur mycket energi den förbannade båtresan tar av en, sover alltid så dåligt då och det känns ett tag efteråt. Så – jag är med andra ord TRÖTT. Men nu är det över. Och det var kul och viktigt att träffa släkten, firar ju jul utan dem för första gången någonsin i år faktiskt.

 

 

jag atm

 

 

Sist och slutligen vill jag bara säga att jag fått en ny favoritfilm när det gäller komedi. Såg Wet hot american summer (2001) igår och blev helt frälst. I motsats till vad namnet antyder så är det ingen American Pie-liknande film, utan snarare komedi på en helt annan nivå. Om någon sett den gamla klassikern Airplane! från 1980 så kanske ni får ett hum om hurdan humor den här filmen bestod av, det var så otroligt många random och helt outrageous scener som jag bara tokälskade. När det är så knäppt att en inte kan låta bli att skratta för att ingenting mejkar sense.

 

Jag blev till och med så förtjust i den här filmen att jag såg om den ikväll när jag kom hem tillsammans med bae, och om jag vill se om en film så kort efter att jag sett den första gången så vet jag att jag fastnat. Det var verkligen precis min humor, samt många skådisar jag tycker om som är väldigt kända nu men inte var det när filmen släpptes vilket gör det kul att se dem i en sådan roll (en väldigt ung Amy Poehler och Bradley Cooper, exempelvis). Rekommenderas starkt om en känner för att skratta, den gör verkligen parodi på alla fåniga ~love movies~ från 80-talet.

 

<3333

 


 

Nu måste jag krama bae lite mer och sen sova.

 

Pusshej

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply