Allmänt Filmer, tv-serier, dokumentärer m.m.

En liten lista

17th December 2016

 

Yodelihoo.

 

Tänkte göra en lista med mer eller mindre intressanta grejer som är aktuella i mitt liv just nu, bara för att jag fick feeling.

 

 


 

 

1. Skam är slut! Igår sändes det sista avsnittet av den tredje säsongen och mitt liv är över. Nej jag bara skojade, så pass involverad är jag inte (även om jag vet att många andra fans känner så atm). Tyckte tredje säsongen, som cirkulerade kring Isak och Evens relation, var ett mästerverk.

Säsong 1 var bra för det var genom den som jag blev intresserad av serien och fattade hur välgjord den är, säsong 2 fann jag ganska seg och kände inte alls något engagemang för Noora och Williams stormiga förhållande – men säsong 3, alltså. Wow. Det har varit kjempegreit. Om du ej sett Skam kan jag verkligen rekommendera den, finns på SVT Play med svensk text nu.

 

 

i cried

 

Dessutom gjorde några danskar en parodi på serien, vilken är ganska spot on om en känner till karaktärerna.

Dock danskar som pratar norska? I’m confused!

 

2. I veckan klämde jag och bae den sista säsongen av Parks and recreation efter typ ett års uppehåll och behövde genast något nytt att kolla på. Valet föll på Master of none (2015-), en serie skapad av Aziz Ansari som också är med i Parks. Och sweet baby jesus så bra den är! Lättsam och underhållande, men otroligt smart och samhällsmedveten.

Handlar om Dev (spelad av Aziz Ansari själv) som arbetar som skådespelare i New York och kommer i kontakt med ämnen som när alla ens vänner börjar skaffa barn, vad för relation en har till sina egna föräldrar när en blir äldre, att ständigt få spela en karikatyr av indiska människor i filmer, rasism, feminism etc etc. Rekommenderar x1000.

 

 

<33333

 

 

3. Jag klippte mig i torsdags. En ganska rejäl bit av håret strök med, men eftersom det var så torrt och slitet var det lika bra. Tycker alltid det är lite skämmigt när den som klipper en frågar när en senast klippte sig och jag måste stamma fram något svävande om att det var “ett tag sedan”. In truth: slutet av sommaren. Vet inte varför jag är så seg med att komma iväg och klippa mig, går först när håret är så slitet att det ser ut som att jag bott ute i vildmarken hela året. Nu är det dock fint och fräscht och jag är lycklig (även om det kostade ca en triljard).

 

i feel purdy

 

 

 

4. Tidigt imorgon bitti åker jag till USA! Åker med familjen och kommer först tillbringa några dagar i New York för att sedan åka vidare till Kansas där våra vänner bor. Ej varit i USA sedan 2008, vilket innebär att jag var 15 då och därmed lika gammal som kidsen jag nu arbetar med på skolan :-))) Känns väldigt bra. Är dock lite resfebrig och nervig, måste packa och får ej glömma något (glasögon/linser t.ex, kul att ej se något på två veckor). Annars känner jag att jag saknar USA. Var så länge sedan jag var där nu och det är så speciellt.

 

Kommer därmed bli radiotystnad från min sida under den tid jag är borta, tar nog ej med min dator (eller borde jag…?) och kan därmed ej blogga. Tillbaka på nyårsafton though, lagom jetlaggad och fucked till det nya året.

 


Så. En liten lista. Nu ska jag duscha.

 

Pusshej

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply