Allmänt Resor

En resa till USA och 2017

1st January 2017

 

Todelihoo!

 

Det har blivit år 2017 och jag är hemma i Sverige igen. Som ni kanske märkt bestämde jag mig till slut för att inte ta med min dator till USA och därför har det varit tyst här på bloggy under de två senaste veckorna. Nu är jag väldigt bakis och trött efter ett vilt nyårsfirande igår, men tänkte ändå ta och skriva några rader för att komma in i bloggandet igen.

 

Så. För två veckor sedan åkte jag med min familj till New York. Hade ej varit i USA på 8 år, och New York var det dessutom ännu längre sedan jag befann mig i. Vi spenderade nästan en hel vecka där och pysslade med en massa grejer, åkte till toppen av Rockefeller center, promenerade runt i Central park, besökte Museum of Modern Art, lyssnade på soul & funk i Greenwich village, käkade middag i Harlem, gick och såg Fantomen på Operan på Broadway, tog del av det enorma konsumtionsöverflödet på Macy’s. Jag gillar New York, även om det som bekant är en väldigt stor stad och det kändes skönt att tacka för sig i slutet av veckan och åka vidare.

 

 Den kommande veckan spenderade
vi hos våra vänner i Lawrence, Kansas. Hade som sagt inte varit där på hela 8 år så det blev ett kärt återseende och det var kul att gå från att vara vimsig turist i New York till att känna sig som en välkommen gäst i en aningen mindre stad. Trots att det passerat så lång tid kändes allting så bekant, deras hus, miljöerna runt omkring, den amerikanska maten etc. Vi firade jul tillsammans med dem vilket var en speciell upplevelse, definitivt väldigt olika från hur jag och min familj annars brukar fira jul i Finland. I övrigt har jag shoppat ganska hejvilt, ätit otroligt mycket friterad mat och sett Rogue One på bio (which I löööved, rekommenderar x1000).


Det kändes sorgligt att säga hejdå (såsom det alltid gör), men vi sa att det inte får gå såhär lång tid tills vi hälsar på varandra igen. Jag hoppas att ungdomarna i familjen, som är i min och min brors ålder, kommer till Sverige i sommar, vi pratade mycket om det och det skulle vara så roligt att få visa dem Norden för första gången i deras liv. Då kan vi fortsätta våra långa diskussioner om de likheter och skillnader som finns mellan våra respektive hemland (och once again förenas i vår gemensamma avsky för Trump).Annars känns det skönt att vara hemma igen, hade börjat längta lite där på slutet. Resan hem blev lång (först flyg från Kansas till New York, vänta i flera timmar på flygplatsen och så slutligen den långa flighten över Atlanten) men nu känns det väldigt bra att vara tillbaka i sin lägenhet, sova tillsammans med bae igen, äta sin egen mat, prata svenska och bara vara hemma. Har en hel vecka ledigt innan skolan börjar igen och det behöver jag verkligen, jag åkte ju iväg tre dagar innan avslutningen så har inte riktigt fått möjlighet att bara chilla på min semester – tills nu.


Och igår var det som bekant nyårsafton. Jag och bae åt en trerättersmiddag hemma hos oss tillsammans med några vänner, sedan promenerade vi iväg till några andra kompisar som hade fest och åkte så slutligen till Strand där vi firade tolvslaget och det nya året. Dansade som en toka till 90-talshits, svetten rann och jag hade asroligt. Efter ett snabbt stopp för kebab i Liljeholmen kom jag och bae till slut hem och däckade någon gång runt sex på morgonen. Ett fint nyårsfirande, helt enkelt.

Nu ska jag nog finally ta och släpa mig in i duschen, kan behövas. Jag hoppas 2017 blir ett fett år för allihopa och att många exciting grejer händer.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply