Skolkurator

The lonely kurator

9th January 2017

 

Todelooo.

 

Idag var det dags att börja jobba igen och när klockan ringde tidigt imorse var jag mer än lovligt förvirrad, hade totalt glömt bort känslan av att stiga upp medan det fortfarande är mörkt ute. Turligt nog har vi i personalen på skolan två dagar av information och planering av terminen som vi ska ägna oss åt innan eleverna börjar på onsdag, så en hinner mjukstarta lite innan det är dags att köra igång på riktigt.

 

Ty köra igång, det kommer det sannerligen göra denna termin. I slutet av höstterminen berättade min kuratorskollega, som rådde om kidsen i åk 4-6, att hon tänker sluta och när vi gick på julledighet hade fortfarande ingen ersättare hittats. Idag meddelade rektorn att vi nu äntligen har en person som ska ta över den tjänsten – men att hon kommer börja först i mars. Jag kommer med andra ord att vara ensam kurator för BÅDE junior school (åk 4-6) och senior school (7-9) och därmed ha sammanlagt ca 950 elever att rå om. Jippi.

 

Naturligtvis kommer jag inte vara helt ensam, har ju självklart de andra i elevhälsoteamet och vi hjälper alltid varandra. Dessutom fick jag höra att en person ska komma in och jobba som en sorts assistent och hjälpa till där det behövs och att jag kan avlasta lite mer ‘lighta’ case på henne. Så stöd kommer jag ha – men mycket kommer det bli. Jag vet in ma heart att jag klarar det, men nog känns det allt lite nervigt. Den förra kuratorn i junior school var som min mentor, hon lärde mig så otroligt mycket. Nu ska jag stå på alldeles egna ben och prove my worth inför en hel skola. Snacka om att det kommer bli en erfarenhet.

Tillbaka på mitt beloved kuratorsrum~~

 

Spännande tider awaits, med andra ord. Dessutom skrev författaren Caroline Engvall idag på instagram att hennes nya bok släpps i år och jag var snabb med att kommentera, eftersom jag läst hennes böcker om unga som säljer sex i Sverige och utnyttjas på de mest vedervärdiga sätt och försöker ha det i åtanke när jag jobbar med ungdomar, att en aldrig vet vad som kan förekomma i det tysta. Ser verkligen upp till henne som författare då hon arbetar så engagerat inom ett så viktigt område, och blev därför mycket glad då hon svarade på min kommentar 🙂Håhåjaja. Nu ska jag spela Sims innan sovdags. Slut med att vara uppe till tre på natten.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply