Allmänt Feminism Sexualkunskap

Universitetsstudie i socialantropologi (och porr!)

25th January 2017

 

Todelihoo.

 

Idag efter jobbet åkte jag iväg till Stockholms universitet (där jag faktiskt aldrig varit, pluggade min sista termin på Socialhögskolan) för att delta i gruppintervjun som jag skrev om tidigare. Vi var tre stycken som skulle diskutera plus tjejen som utförde studien – och jäklar vad kul det var! Ämnet var porr i relation till sexualitet, identitet och femininitet och vi pratade väldigt mycket om vems sexualitet som får synas och hur en som kvinna tidigt blir lärd att inte prata högt om sex, orgasm, njutning och just porr.

 

Under diskussionens gång blev det mycket skratt såväl som allvar, då vi gick in på ämnen som alla kunde relatera till och som vi alla tänkt mycket på under våra liv. Alla kände igen sig i att bli uttråkad av penetrerande sex, att fejka orgasmer, att ha en sexuell relation med någon som egentligen inte är speciellt bra, att vilja ha bekräftelse av män i någon form. Det kändes som så mycket mer än en forskningsstudie, det var som att vi känt varandra hur länge som helst och kunde prata om allting. Var oerhört upplyftande och befriande, har saknat ett sådant snack.

 

 

 

Vi pratade i en och en halv timme och efteråt åkte jag hemåt tillsammans med de andra informanterna. Det var väldigt lätt att prata även utanför intervjurummet och jag är glad över att vi ska träffas igen inför en andra intervju. Sedan är det också spännande att få vara med på den svarande sidan i C-uppsatssyfte, ty snart är det två år sedan jag själv kämpade med att få ihop min egen kandidatexamen och jag och min skrivpartner letade personer att intervjua med ljus och lykta. Nu får man ge tillbaka genom att hjälpa någon annan, så att säga.

 

Pusshej

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply