Allmänt Skolkurator

8 mars

8th March 2017

 

Todelihoo.

 

Livet rullar på. Jag fortsätter gå och fundera på vad jag ska göra i höst, har lite olika options och har obviously inte bestämt mig än. Har snackat en del med mina kollegor om alternativen och fått otroligt mycket pepp och snälla ord från dem om att de vill att jag ska stanna på mitt nuvarande jobb samtidigt som de gärna skriver positiva referenser till mitt CV om jag bestämmer mig för att gå vidare. Det har gjort mig alldeles varm och go på insidan, blir ju alltid lite generad och nästan blyg när jag får så mycket support från peeps around me. Det var ju de som hjälpte mig när jag var helt ny och det är tack vare dem som att jag ens fick något gjort då.

 

Annars har det hänt några andra kul grejer på jobbet också. Hade life skills-lektioner med två klasser i sexan idag och det gick rätt bra, pratade om samtycke med dem och hur viktigt det är (blir verkligen helt svettig under de här lektionerna, vandrar omkring och gestikulerar och håller på lol). Har inte så mycket tid så de här lektionerna får handla om the basics, jag snackar självkänsla och att vara säker i sig själv så att en vet vad en tycker om och vad som kanske inte känns bra – samt att kunna avläsa de känslorna i personer runt omkring sig. Det får bli en sorts grund till sexualkunskap som jag gärna skulle ha med dem längre fram.

 

Och sen blev jag så glad för att en liten palt i fyran som jag träffar frågade mig om inte jag kunde fortsätta vara hens kurator under resten av terminen också (har ju steppat in och tagit över mellanstadiekidsen temporärt eftersom vi inte har en kurator där), till vilket jag svarade att det kan jag självklart vara om hen vill. Det är också en grej som gör det så svårt när det kommer till eventuellt jobbyte, att lämna de här ungarna och inte få veta hur det går för dem i framtiden. Visst, om jag blir kurator på en annan skola så kommer jag ju lära känna kidsen där också och skapa relationer med dem aswell, men det är alltid knepigt att börja om från början och släppa allt och alla som en är van vid. Decisions, decisions.

 

Sist och slutligen är det internationella kvinnodagen idag och jag känner väl främst att det är en dag som alla andra, fast med extra fokus på kvinnors situation i världen. Blir peppad och stärkt av alla ascoola feminister runt omkring mig, vänner såväl som kändisar, och känner att det finns hopp för framtiden. Samtidigt blir jag så frustrerad av hur mycket jobb det är kvar, och hur mycket en har missat. Delade en post på Facebook om en finlandssvensk kvinna som varit med och kämpat för kvinnors rättigheter hur mycket som helst, men som typ är bortglömd nu. Jag är ju själv finlandssvensk och hade inte hört ett ord om denna kvinna, vare sig i skolan eller utanför. Bra, liksom. Tusentals identiska gubbar ska en tvingas läsa om, men kvinnorna glöms bort. En lång väg kvar, som sagt.

 

Till kvinnodagens ära skickade farmor den här bilden på mig.
Förutom att den är vinklad så att det ser ut som att jag har världens största fot är den ganska ball, tycker jag.


Nu ska jag hoppa in i min sedvanliga kvällsdusch och sen pyssla med något annat. Fortsätter fundera på vad jag ska göra i höst samtidigt som jag räknar dagarna mot ljusare tider. As usual.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply