Allmänt Skolkurator

Vårtider

16th March 2017

 

Todelihoo.

 

Det är mycket nu, som folk brukar säga. Den här veckan har några väldigt intensiva saker hänt på jobbet, saker som jag aldrig varit med om tidigare och som verkligen fått mig att behöva släppa allt jag håller på med och lägga allt fokus på en situation. Blir alltid fascinerad av mig själv när sånt händer, att jag lyckas pull myself together tillräckligt mycket för att hantera krisen och inte börjar grina eller något (är ju en väldigt känslig person, som bekant). Det känns bra att veta, blir tryggare i mig själv.

 

I övrigt är jag oerhört glad över att vi går mot ljusare tider. Det märks på eleverna, stämningen i skolan är bättre än där precis innan sportlovet och flera av mina “stammisar” som jag träffar verkar gladare, men det märks också på mig själv. Jag orkar göra mer, liksom. I tisdags var jag på filmkväll tillsammans med min intervjugrupp från Stockholms universitet (är ju med i en persons C-uppsats som informant) och vi kollade på en dokumentär om porr och diskuterade efteråt. Förutom att det var otroligt mycket intressant och viktigt som kom upp, så kändes det också bra att hänga med (likasinnade) människor och få lite social stimulans utöver jobbet. Förhoppningsvis blir det mer sånt nu ju längre in på våren vi kommer.

 

Den största funderingen jag har nu är om jag ska fortsätta jobba kvar på skolan i höst eller icke (som jag skrivit flera gånger nu). Mitt vikariat går ut i sommar, men jag har möjligheten att fortsätta som fast anställd efter goda arbetsinsatser eller vad en ska kalla det och det låter ju lockande. Problemet är bara att jag börjat kika på lite andra grejer som jag också skulle kunna tänka mig att göra i höst och jag vet inte vad jag ska välja. Alla jag pratar med om problemet är väldigt schyssta och ger bra tips och råd, men i slutändan är det jag själv som måste bestämma. Det är bara så svårt! Jag skjuter upp det så länge jag kan. Suck.

 

Nu ska jag och bae kolla på nästa avsnitt av Brottet (Förbrytelsen, på danska). Jag som tokälskade Bron fattar inte varför jag inte sett denna serie tidigare, den är ju amaze. Ska skriva mer om den sen.

 

Pusshej

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply