Allmänt

Den sista söndagen i mars

26th March 2017

 

Todelihoo.

 

Det är söndagsmorgon och jag har jagats upp ur sängen av bae eftersom jag är pigg och håller honom vaken när han vill sova. Eftersom han sa “du får gå upp och blogga eller något”, tänkte jag att jag skulle göra precis det.

 

Helgen går mot sitt slut och det känns väl smått tradigt, as always. Jag och bae hade i alla fall en trevlig dag på söder igår, vi käkade brunch på Babylon vid Medis och hade världens vårfeelings. Sen vandrade vi runt och kollade på kläder i några timmar och sen blev vi helt slut och åkte hem till vår lilla myspysvärld i Fruängen – vi är nämligen någon sorts pensionärer nu. Förutom att vi tillbringade resten av kvällen med att kolla på zombiefilmer (jag valde Resident Evil 6 som obviously var sämst, han valde 28 days later som var sketbra).

 

Nu under morgonen låg jag och kollade på lite gamla foton av mig själv från gymnasiet. Har av någon anledning avtaggat mig själv i alla bilder som andra lagt upp på mig, men gick in på några gamla klasskompisars album och kollade på skoj. Har tänkt lite extra på mina egna år i gymnasiet på senare tid eftersom jag jobbar på en högstadieskola där många av kidsen snart ska iväg till gymnasiet och det är mycket snack om antagning och vilka skolor/linjer folk ska välja etc. Gymnasiet var a sweet blessing för mig som i likhet med många andra nog inte tyckte att högstadiet var så himla kanoners och jag minns de tre åren fondly: fick så många nya vänner, träffade min första pojkvän, gick på fester och levde rövare och hade det aaaskul.

 

MEN! Jag har också haft någon sorts dröm om ~~ungdomen~~ och ba åhh att vara 16,17,18 igen, vara så ung och bootiful och what not. Sen ser jag, som nu denna morgon, bilder på mig själv från den tiden och ba eh, va? Hade stundtals jättemysko kläder, frisyr, accessoarer och smink (typ Fred Perry-sporttröja, tofs och stora ringar i öronen varvat med fejkad Burberryhalsduk och stor pälsmössa) och andra grejer som jag aldrig skulle ha nu. Tyckte väl antagligen att mitt mode var on point då, men looking back at it now så ser jag att jag trots allt var en flamsig tonåring som var fast någonstans mellan barn och vuxen.

 

På det viset är det skönt att bli äldre. Nu är jag ju knappast lastgammal, men jag tycker ändå det är kul att åldras (I say that now!!) eftersom jag tycker att jag bara blir tjusigare med åren. Jag liksom landar mer i mig själv eller vad jag nu ska använda för klyschiga ord och gillar att känna mig som en soon-to-be 25-åring. Dessutom känns det bra att veta vad jag vill göra i framtiden, jag har en plan och jag är långsamt men säkert på väg dit. Även om det uppstår en del hinder och svårigheter på vägen (kanske dags att bestämma sig för om jag vill bli kvar på mitt nuvarande jobb eller inte, hmm?) så har jag ändå min kurs att följa. Och det känns också bättre än att vara 17 och angsta över vad en ska göra efter studenten.

 

HÅHÅJAJA. Nu ska jag gå ut och gå en sväng. Det är ju trots allt vårfeelings i luften.

 

Pusshej

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply