Allmänt

April går mot sitt slut

22nd April 2017

 

Todelihoo.

 

Även om denna vecka endast bestått av fyra arbetsdagar (till följd av måndagens påskledighet) har den ändå känts väldigt lång. Mycket beror antagligen på att vi i elevhälsoteamet var kvar till 18.30 i onsdags tillsammans med lärarna och gjorde s.k. Class remixing, det vill säga satte ihop de nya klasserna inför det kommande läsåret (eleverna här byter klasskompisar varje år och det är viktigt att vissa får gå tillsammans och andra kanske inte). Kändes ganska mysko att vara på sin arbetsplats i nästan 11 timmar…

 

Sen har det i allmänhet hänt mycket den här veckan. Jag har haft möten med elever, föräldrar, fått lite nya kids att träffa, sagt hejdå till andra. Speciellt igår, fredagen, var det turbulent under ett tag på eftermiddagen med en del tjafs och skit. Stämningen går som bekant upp och ner på en skola, ibland känns det som att alla kan get along och allt flyter på smoothly och så vidare – och ibland hänger det bråk i luften. Jag hoppas de kan keep it together nu de sista veckorna innan sommarlovet. That’d be great.

 

 

Mystiskt väder igår! En random storm bröt ut efter att jag kommit hem. Var dock mysigt att sitta inomhus och kolla på’ren.

 

Annars är det väl bra. I torsdags var jag ute och käkade med gänget jag lärt känna via de där gruppintervjuerna från Stockholms universitet. Vi konstaterade att vi har blivit väldigt nära på väldigt kort tid, vilket förmodligen beror på att vi inledde vår bekantskap med att prata om tunga ämnen rörande hårdpornografins påverkan på unga i dagens samhälle. Eftersom vi redan pratat om allt sånt känns inget riktigt tabu att ta upp och därför har vi väldigt mycket att prata om. Plus att vi kommer överens ~som människor~ också. Kul att få så goda vänner genom att råka vara med i ett forskningsprojekt.

 

Och sen tog mina p-piller tog slut nu i veckan (ett år har redan gått!) och jag har ej skaffat nya. Jag vet inte, kände väl att jag ville prova att vara utan hormoner ett tag. Plus att jag börjat fundera lite på spiral (har skrivit om det här SÅ många gånger förut). Nu har jag dock mens och det är sämst, som vanligt. Knivhugg i magen av smärta, extremt svullen och brölig. The usual. Men den kom i alla fall lägligt, precis när det blivit helg. Då kan jag vänta ut det värsta.

 

Pressbyrån i Fruängen är the best. Alla som jobbar där är SÅ trevliga.


Håhåjaja. Har i alla fall en massa serier att kolla på. Det har kommit nya säsonger av The Leftovers och animen Attack on Titan, plus att jag följer en massa grejer på SVTplay: The A Word (om en pojke med autism, SÅ bra), Aldrig backa (dokumentärserie om unga mammor med f.d. drogmissbruk) och 30 liv i veckan (dokumentärserie om att 30 personer i Sverige tar sitt liv i veckan). Tipsar om ALLA!

Pusshej

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply