Allmänt

En lite annorlunda Valborg

30th April 2017

 

Todelihoo.

 

Idag är det Valborg och precis som förra året har jag valt att inte åka till Uppsala för att fira. Jag känner mig kort och gott färdig med det nu, firat Valborg där sedan jag var tonåring och även om det varit fantastiskt kul genom åren så är det inte riktigt samma sak för mig längre. Kanske kommer peppen tillbaka någon gång i framtiden, mina föräldrar gör ju en stor grej av “vappen” (som det heter i Finland) så kanske blir jag likadan när jag är lite äldre.

 

En annan anledning att jag inte är så taggad på att festa idag är att jag och bae var ute och röjde igår och kom hem vid 4.30 – det var ljust ute då, riktig sommarkänsla. Jag har inte varit ute ordentligt på flera månader (senast jag var ute och dansade är typ… nyårsafton? Skandal!) men igår var det alltså dags. Jag, bae och ett gäng med polare var på Strands 90-talsfest och dansade mer eller mindre konstant under fem timmar.

 

Det var peppig nostalgimusik, härligt umgänge med folk jag verkligen saknat, kände mig snygg i nyshoppade kläder och var lagom tipsy hela kvällen och aldrig skitfull. Ofta brukar jag ju inte orka vara kvar på ett ställe till stängning, men nu dansade vi in i det sista och när klockan slog 3 bestämde vi oss för att gå och käka. Av en slump lyckades vi sedan pricka in tunnelbanan trots nattider så vi kunde åka hem med den och slapp betala för taxi. Allt var on point.

Om jag ska vara lite klyschig så kändes det här “pre-valborgsfirandet” som ett slags uppvaknande. Har ju som sagt inte varit ute (eller ens druckit alkohol) på flera månader, har liksom inte orkat bara. Vintern har känts deppig och långdragen och jag har bara räknat dagarna till ljusare tider. Och nu har de ljusare tiderna kommit! Känner att jag vill hänga med folk igen, gå ut och bara ha kul. Skönt att bli sig själv igen, so to speak.

 

Idag blir det emellertid bara chill hemma. Känns bra att kunna mysa med bae och tänka på hur rolig kvällen blev igår utan att slippa superbrutal bakfylla och ångest över huruvida en var för full etc. Dessutom är det en otrolig lättnad att vi är lediga imorgon på första maj, behöver verkligen den där extra dagen. Mycket i mitt liv har kretsat kring jobbet på senare tid och den här helgen har det finally känts som att jag fått distans från det.

 

 

 

 

Så. Jag är väldigt glad. Tänker tillbaka på den här tiden för ett år sedan och känner att så många saker har förändrats till det bättre. På Valborg förra året hade jag horribla mensvärkssmärtor och kunde knappt röra mig (vilket senare gjorde att jag besökte en massa gynekologer pga oro för endometrios och fick träffa somliga INTE så bra personer och andra betydligt bättre. Har inte endo btw), jag jobbade på ett ställe som inte kändes helt rätt för mig och jag och bae hade en knepig bostadssituation. Nu har alla de grejerna löst sig och det känns så jävla bra.

 

Nu ska jag käka lite lunch. Trevlig Valborg på er allihopa!

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply