Allmänt

Return of the social life

7th May 2017

 

Todelihoo.

 

Under de tre senaste dagarna har det hänt ganska mycket, i betydelsen att jag känt mig väldigt social och varit mycket med andra människor. Det är som jag skrivit förut, när våren kommer med sol och värme och hela faderullan vaknar jag – i likhet med så många andra – ur mitt ide och orkar ta mig ut och actually göra grejer. Jag tänker på de senaste vintermånaderna och undrar var jag har hållit hus, vad har jag ens gjort efter jobbet och under helgerna i typ hela januari? Februari? Det är nu jag börjar känna igen mig själv igen.

 

Men till det jag har pysslat med då. I torsdags träffade jag en person från min nyfunna kompisgrupp Porrtjejerna (namnet kommer sig av intervjugruppen om porr som vi träffades genom) och vi åt middag vid Medis i solen och pratade på om allting mellan himmel och jord, så roligt att få en helt ny kompis och lära sig grejer om varandra. Senare åkte vi till Gamla stan och träffade några andra, hängde på baren Geronimo och hade det väldigt trevligt. Det var just sånt som jag saknat att göra efter jobbet, actually träffa folk och inte bara gå hem och däcka direkt.

 

Sen på fredagen jobbade jag förstås som vanligt (hyfsat lugn fredag, phew!), men när jag slutat tog jag tåget till Uppsala som var minst lika vårhärligt som Stockholm. Mamma kom och mötte mig tillsammans med vår hund Tassi och det kändes skönt att få hänga med mamsi och bli ompysslad (och fick även träffa min brorsa som jag inte sett på ett tag). På kvällen träffade jag boo, min gamla vän från pluggtiden och vi gick ut en sväng. Inte varit ute i Uppsala sedan… ja, jag vet faktiskt inte när det var senast, och det kändes ganska nostalgiskt.

 

På lördagen tog jag tåget tillbaka till Stockholm och gick senare ut på kvällen (yes, really) för att fira en persons födelsedag, närmare bestämt hon som håller i Vulvagruppen som jag är med i. Vi var ett gäng som sågs på en burleskklubb vid Hötorget och det var definitivt en ny upplevelse. På en liten scen beklädd med röda sammetsdraperier uppträdde folk och det serverades drinkar i “gammeldags” glas för att få den där 1920/30-talskänslan. Efter ett par timmar stack jag och en kompis vidare till Söder och mötte upp bae och hängde där istället. Vid två tog vi en taxi hem och idag har vi mostly sovit ut och packat lite inför kommande flytt.

 

 

 

Så. Ni kan tänka er att jag känner mig ganska slut efter den här helgen – och då av olika anledningar. Först det slightly negativa: jag har ju som bekant inte druckit speciellt mycket alkohol på senare tid och var dessutom helt nykter två månader under vintern. Nu har det plötsligt blivit tre dagar i rad då jag förtärt någon form av alkohol. Har inte varit skitfull under någon av de gångerna, har som mest blivit lite tipsy och kommit ihåg att varva med vatten. Men när man inte druckit på länge så känns det i kroppen. Får ta en liten detox nu.

 

Men sedan, den betydligt roligare anledningen att jag känner mig slut, som jag skrev om i början. Jag har varit med en massa folk, både nya och gamla vänner, och känt mig social, utåtriktad och glad. Det har verkligen varit roligt att återuppta kontakt med folk igen och bestämma sig för att ses och hitta på saker, jag har behövt det. Vill fortsätta med det nu när jag äntligen kommit igång igen, och dessutom göra något som inte involverar alkohol. Nu när vi snart flyttar in i nya lägenheten vore det kul att bjuda hem folk på spelkväll och liknande, ska se till att det blir av också.

 

Det var det. Känner mig faktiskt ganska peppad på jobbveckan som kommer nu, som att jag bara vill köra på så att det blir sommarlov någon gång.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply