Allmänt Skolkurator

The end is near

31st May 2017

 

Todelihoo.

 

De senaste tre dagarna på jobbet har varit smått cray. Har haft mina s.k. life skills-lektioner med åttorna och det har varit väldigt skoj (även om själva ämnet, stress och ångest, kanske inte är det mest upplyftande…), gillar verkligen åttorna och tyckte vi fick till bra diskussioner. Ser fram emot att ha mer life skills med dem i höst om tillfälle ges. Till min förtjusning fanns det bl.a. ett visst intresse hos dem av att ha mer sexualkunskap, yes!

 

Sedan har jag haft avslutande samtal med alla mina kuratorskids, hade ett speciellt emotionellt avslut med en av mina riktiga “stammisar” som nu ska vidare till gymnasiet och som jag fått följa under hela nian. Hen bad mig skriva i hens årsbok, vilket jag med glädje och ett visst vemod gjorde. Majoriteten av mina kids kommer jag träffa i höst igen, men niorna ska ju vidare och även om jag bara befunnit mig på den här skolan i ett år så har jag fått en djup kontakt med några och kommer att sakna dem. Hoppas allting går bra för dem i framtiden, de förtjänar det .

 

 

 

 

Sedan har jag haft avslutande samtal med vissa föräldrar till de elever jag träffat och nu är det i allmänhet inte mycket kvar. Nästa vecka är det främst lek och aktiviteter utomhus/utanför skolan som gäller och då ska jag och ett par lärarkompisar hitta på lite grejer med sjuorna, men sen är det avslutning och finito. Vi i personalen jobbar några dagar till efter det och går sedan på ett efterlängtat sommarlov veckan innan midsommar. Jag börjar igen den 7 augusti och ser fram emot min ledighet with the power of a thousand suns.

 

Är dock också taggad på att köra igång igen i höst och känna mig lite mer hemma i min kuratorsroll. Tråkigt nog är det många av mina kollegor inom elevhälsoteamet som slutar, de har varit på skolan länge och ska söka sig vidare till nya grejer vilket är förståeligt men ganska sorgset när en knutit band till dem. Igår hade vi avslutningsmiddag hemma hos en av dem som slutar och även det kändes smått vemodigt. Det är många att säga hejdå till nu när sommarlovet närmar sig.

 

Ikväll har jag varit helt slut, jag och bae myste i soffan (första gången under vår tid som sambos som vi har en soffa, haha) och plötsligt somnade jag. Vaknade igen någon gång nu under kvällen och ba what. Kändes verkligen som att jag hade en sömnskuld att ta igen, har gått upp väldigt tidigt under de senaste dagarna för att vara i god tid på skolan inför mina lektioner med åttorna, men nu när de är över kan jag äntligen andas ut och sova lite längre. Gillar som sagt att ha lektioner, men shit vad trött en blir (i alla fall jag som har powerpoint och pekar och vandrar runt i klassrummet och har mig). Cred till alla lärare som orkar göra detta varje dag.

 

Nu ska jag coza ner mig i sängen och göra mig sovklar. Tänka på att det blott är några dagar kvar tills lov~

 

Godnatt!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply