Allmänt Skolkurator

Skolavslutning

10th June 2017

 

Todelihoo.

 

Nu är det äntligen sommarlov. Även om jag och mina kollegor har tre dagar kvar på jobbet (som dock endast består av en avslutningsfest och “individuellt arbete”) så är skolåret i princip slut. Igår var det avslutning på skolan och det var ganska spännande att se, hela ceremonin var fairly amerikaniserad med tanke på att skolan trots allt är engelskspråkig till största delen. Niorna fick diplom och kastade upp sina hattar och det syntes att det var skönt men även vemodigt för dem.

 

Efteråt kom några av mina “stammisar” fram till mig och överlämnade blommor och presenter, vilket förstås gjorde mig rätt gråtmild (och dem också!). Fick även en tjusig solros av en förälder som var minst lika rörd och tackade så mycket för all hjälp med hennes barn under året. Det kändes stort att kunna betyda någonting för de här kidsen och hjälpa dem på vägen när det varit svårt. Jag sa otaliga gånger “du klarade det!” till mina ungar och jag hoppas att de har med sig det i framtiden också, att saker och ting löser sig även fast det kan kännas hopplöst ett tag.

 

 

Så, det var det. Jag har varit skolkurator i ett år och klarat av att hjälpa några elever genom det skolåret. Det har förstås gått upp och ner, stundtals har det varit oerhört stressigt på jobbet och det har varit många som mått dåligt på samma gång i perioder, elever som suttit hos mig med panikattacker och självmordstankar, orosanmälningar till Socialtjänsten som behövt skrivas på övertid, besök till BUP-akuten… Men alla har klarat sig, och alla har nu fått sommarlov. Jag är så stolt över ungarna, speciellt de som jag vet kämpar med vissa saker, och jag är peppad på att komma tillbaka i höst lite klokare och mer erfaren och göra ett ännu bättre jobb.

 

Nu ska jag börja packa ihop mina grejer, är hos mina föräldrar i Uppsala och ska strax åka tillbaka till Stockholm. Ikväll är det Håkan på Stadion som gäller och det torde bli ganska mäktigt.

 

Ha det gött!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply