Resor

Hälsningar från Amsterdam

4th July 2017

 

Todelihoo!

 

Jag har nu varit i Amsterdam i ett dygn och jag kan bara säga att jag är väldigt förtjust i denna stad. Anlände sent igår kväll efter en smått försenad flight och gick ut för att käka så fort jag checkat in på mitt hotell (Prinsen Hotell, mycket bra), bor vid Leidseplein så beslöt mig för att hålla mig här i området och hamnade snabbt på någon partygata bland en massa folk. Hittills har alla jag pratat med varit toktrevliga och jag trivs.

 

Idag har jag gått. A lot. Traskade uppåt i riktning mot där jag bor för att kolla in Anne Franks hus, men råkade få syn på det kungliga palatset och började vandra ditåt istället. Genom det hittade jag sedan muséet Body Worlds med sin något makabra utställning av den mänskliga kroppen, inre organ och annat gojs (lägger ej upp bilder på det pga gross). När jag kom ut därifrån var jag så pass nära Red light district att jag gick ditåt, snurrade runt bland bordeller och coffeeshops och allt mysko som finns där. Luktade weed konstant förstås.

 

När jag skulle börja röra mig tillbaka mot mina hemmatrakter gick jag åt totalt fel håll (tacka fan för att en har googlemaps iallafall och kan navigera någorlunda) och fick mig en extra titt på stan. Gick förbi Anne Franks hus, men gick inte in till följd av den oerhört långa kön och faktumet att mina fötter gjorde stabilt ont efter nästan fyra timmars vandring. Under den här lilla sightseeingen har jag också käkat en veggoburgare på ett gött ställe jag blev rekommenderad, Burgerlijk.

 

Nu på kvällen gick jag ut och åt igen vid Leidseplein. Det är mycket folk och turister ute, slightly varmare än hemma i Sverige men annars i princip samma sommarväder. Känner mig väldigt säker här trots att jag rör mig som ensam kvinna efter att det blivit mörkt, vilket också ger denna stad många pluspoäng. Det är på det stora hela ganska spännande för mig att resa ensam eftersom jag inte gjort det tidigare – hittills har det åtminstone gått väldigt bra.

 

 

 

Imorgon tänkte jag kolla in Van Gogh-muséet och ett lunchställe specialiserat på avokados som bae rekommenderat (han har bott här), har en del andra planer men mestadels är mitt program ganska flexibelt och jag vandrar iväg dit som jag känner för’t. Ska dessutom bli typ 24 grader varmt imorrn så det känns ganska nice. Men nu måste jag sova.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply