Resor

Mer Amsterdam

5th July 2017

 

Todelihoo.

 

Onsdagen går mot sitt slut och jag har snart spenderat två dygn i denna stad. Mer blir det faktiskt inte, ty imorgon bitti åker jag hem! Det känns ändå ganska lagom, jag har sett extremt mycket grejer under min relativt korta tid i denna stad och även om jag skulle kunna klämma in aktiviteter för en dag till så tycker jag att det räcker såhär för denna gången. Är nöjd eftersom jag bokade denna resa i all hast utan att ha så mycket tanke på vad exakt jag ville se eller göra här.

 

Idag har det för det första varit väldigt varmt, runt 24 grader (med tanke på hur lousy sommaren hemma i Norden varit so far känns det åtminstone lite somrigare med temperaturer över 20-strecket). Jag vandrade iväg mot Museumplein för att kika in Van Gogh-muséet, men råkade traska in i det stora Rijksmuseums trädgård och blev fast där istället. Trädgården i sig var möe tjusig och själva byggnaden var otroligt vacker. Jag gick in och kikade på miljoner olika tavlor, skulpturer och andra konstverk. Rembrandts Nattvakten lockade många turister och Van Goghs självporträtt likaså (de hade en liten Van Gogh-del så skippade hela hans museum, heh).

 

Efteråt knallade jag iväg till lunchstället The Avocado Show som bae tipsat om, de är – som namnet antyder – kända för sina maträtter involverande avokado i olika former. Stället var dock populärare än jag trott ty det var helt fullt, så jag vandrade iväg till ett vanligt café nära Museumplein och åt där istället. Eftersom det var väldigt varmt beslöt jag mig för att ta en båttur efter maten, lyckligtvis hann jag hoppa på en liten open boat-tur där blott jag och en annan familj befann sig. Av en slump var de också svenska och det blev en väldigt rolig båttur med en kul guide som berättade om Amsterdams historia och alla dess kanaler.

 

 

 

 


Nu ikväll har jag varit ute och käkat på Leidseplein som vanligt, blev så förtjust i det området. Var lite fundersam eftersom Norwegian tidigare under dagen meddelat per sms att de har ett överbokat flyg imorgon och behöver frivilliga som går med på att åka hem till Sverige med något annat plan. Eftersom de erbjöd pengar som kompensation ringde jag dem för att se vad de kunde erbjuda för andra flighter hem och fick då höra att jag kunde åka 16 på eftermiddagen istället – och mellanlanda i Prag. Nope, sa jag. Lyckligtvis hittade de någon annan till slut och om allt flyter på kommer jag hem i rätt tid imorgon som beräknat.

 

Nu ska jag myspysa lite sista natten på hotellet. Har verkligen haft några fantastiska dagar här i Amsterdam och rekommenderar den här staden som turistmål. Massa kul att se, tjusiga kanaler (har så jävla många foton på dem…) och väldigt trevligt folk. Glad att jag åkte.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply