Allmänt Resor

Tillbaka från Finland

20th July 2017

 

Todelihoo.

 

Nu är jag tillbaka från Finland, för andra gången i sommar. Jag och bae har varit på min familjs landställe ute i skärgården i lite mer än en vecka och haft det väldigt mysigt. Förra helgen firade vi mina föräldrars 50- och 60årsdag med en stor fest och efterföljande spelning inne i stan, men annars har vi mestadels varit på landet. Eftersom jag jobbade hela förra sommaren och inte hade så mycket tid att vara på ön är jag glad att jag nu fått vara här under sammanlagt mer än två veckor. Jag mår som bekant väldigt bra där ute.

 

 

 

Under förra veckan kom även antagningsbeskeden till universitet och högskolor inför hösten och jag fick reda på att jag kommit in på masterprogrammet i sexologi – det vill säga det program som i slutändan leder fram till att jag kan titulera mig som sexolog, min framtida dröm. Ända sedan jag började engagera mig i RFSU för många år sen har jag velat jobba inom det fältet och jag fick då reda på att jag kunde bli det genom att först ha en grundexamen som exempelvis socionom och sedan plugga vidare till en master. Nu har jag avlagt en examen som socionom och står inför nästa steg, the final step: masterprogrammet.

 

Jag blev väldigt glad när jag såg beskedet. Det betyder mycket för mig, det är som sagt detta område jag vill arbeta (och kanske forska?) inom i framtiden och det här är vägen dit. Samtidigt har jag ett jobb här i Stockholm jag tycker väldigt mycket om och som jag planerat att fortsätta med i åtminstone ett, två år till (skolkurator!). Har ju äntligen kommit in i jobbet, fått min första fasta tjänst sen examen, lärt känna kidsen och så vidare. Jag kan inte både jobba som det och plugga masterprogrammet, även om programmet bara går på halvfart i början tror jag det blir för tungt att kombinera med heltidsjobb. Det är trots allt pendling ner till Malmö som skulle gälla isåfall.

 

Jag ska se om jag kan skjuta upp min studieplats ett år. Annars tackar jag nej och söker nästa år igen och hoppas på det bästa. Jag är hur som helst glad att jag kom in, jag sökte för att se om det skulle gå och det gjorde det. Om något så är jag mer säker än någonsin på att det är sexolog jag ska bli i framtiden, jag har som roligast när jag är ute på RFSU-pass och pratar med ungdomar om allt som rör sexualitet, eller när jag gör det i egenskap av skolkurator på högstadiet där jag jobbar. Den drömmen ger jag inte upp i första taget. Den kanske bara får vänta lite.

 

 

 

Håhåjaja. Nu har jag och bae äntligen sett det första avsnittet av Game of thrones säsong 7 (vilket öppningsavsnitt!!) och jag ska mysa lite i soffan. Imorgon kommer en god vän till mig från Uppsala hit och på tisdag åker jag till Grekland. Hej vad det går.

 

Pusshej

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply