Allmänt

Kvällsfunderingar

4th August 2017

 

Todelihoo.

 

Det är fredagskväll (eller snarare natt) och jag sitter vid köksbordet och pysslar med laptopen medan bae hänger vid sin dator och gör 3D-design. Idag var min sista officiella dag på semestern, nu är det bara helgen kvar innan allting drar igång igen på måndag. Lite märkligt känns det att det redan gått ett år sedan jag var helt nyanställd som kurator på skolan och knappt visste var jag skulle befinna mig. När jag kommer tillbaka nu på måndag har jag ett års erfarenhet i ryggen och är dessutom fast anställd för första gången, wo!

 

Jag undrar vad det här nya skolåret kommer bära med sig. Ska bli kul att träffa eleverna igen, jag får väl se om några av mina gamla “stammisar” vill ha fortsatt kontakt eller om de känner att de vuxit ifrån sin skolkurator under sommaren. Något som känns trist är att ganska många av mina favoritkollegor slutat. Här i veckan fick jag besked från en av mina närmsta medarbetare att hen också kommer söka sig vidare, vilket var ett hårt slag. Det innebär på sätt och vis också en prövning för mig inför det nya året: jag får lov att klara mig själv utan tryggheten av många av mina gamla kollegor. Men så är det ju i arbetslivet.

 

Vid sidan av jobb och vardag går jag och tänker på mina författardrömmar. Jag hade lovat mig själv att skriva klart mitt bokmanus innan semestern var slut, eller rättare sagt göra en del rejäla omarbetningar och justeringar som jag blev rådd att göra av ett bokförlag som läste igenom mitt manus i början av året. Det har tagit mig mer än ett halvår att få klart skiten, och det långa tidsspannet kan förklaras av att jag helt enkelt haft perioder när jag inte alls känt för att skriva och därmed lämnat hela projektet på hyllan ett tag. Nu har jag i alla fall blivit klar och skickat in allting igen, så vi får väl se hur det går. Försöker att inte ha några förväntningar eftersom jag vet hur svårt det är att bli publicerad, men drömmen hänger kvar ändå.

 

Köksselfie med webbkameran <3

 

 

Håhåjaja. I övrigt spårade jag ur lite idag och råkade shoppa för nästan 2000 spänn (…). Allting började med att jag cyklade in till Liljeholmen för att göra en glasögoncheck då jag råkat lägga mig på mina glasögon (….) när jag var i Amsterdam, dvs en månad sen (……….), men som vanligt slutade det med att jag gick och kollade i affärer istället.

 

Jag har dock verkligen blivit förtjust i Lindex på senare tid, de har så mycket snygga kläder för peeps som mig själv med lite mage, höfter och röv och det är så himla kul att hitta tjusiga outfits i ens storlek (Kakan skrev om det på sin blogg också, att hon har mycket kläder därifrån pga snygga kläder till bra priser och storlekar). Trevligt fölk jobbar där också. Love it.

 

Nu ska jag krypa till kojs. Tänkte kolla på Pride-paraden imorgon och då duger det inte att vara en liten tröttis. Ha’re gött, allihopa.

 

Pusshej

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply