Allmänt Skolkurator

Tillbaka till skolan

9th August 2017

 

Todelihoo.

 

Då var vi igång igen. I måndags började jag jobba och även om det bara gått tre dagar sedan dess känns det som en vecka – om inte mer. Det är rätt så ovant att stiga upp tidigt efter nästan två månaders ledighet med sköna sovmorgnar och sena nätter, och så har jag ju inte saknat att åka fram och tillbaka mellan Fruängen och Bromma varje dag (tar ca 45 minuter för mig att komma till jobbet med tuben, enkelväg). Så med andra ord, lite kämpigt innan en kommit in i rutinerna igen.

 

På plussidan är det ju roligt att vara tillbaka på arbetsplatsen, är glad över att träffa mina kollegor igen och stifta bekantskap med en del nya ansikten. Som jag skrivit tidigare är det skönt att inte vara nyast på arbetsplatsen längre och faktiskt veta var jag ska befinna mig och vad jag ska göra, samt att jag vuxit in lite mer i min yrkesroll och snabbt vet vilka föräldrar jag ska kontakta, vilka jag ska bjuda in till möten och så vidare. Några av mina kollegor visste att jag funderade på att börja plugga till hösten, men blev glada när jag sa att jag skulle stanna vilket kändes sköj.

 

Idag träffade jag dessutom en av mina elever från förra året på ett s.k. uppstartsmöte och det fick mig att känna att jag trots allt längtar tills kidsen börjar skolan nästa vecka så att en får lite att göra. Är nyfiken på hur pass mycket eleverna vuxit under sommaren och huruvida de kommer förändras beteendemässigt nu när de ska börja en ny årskurs. Med tanke på att mitt förra år på skolan drog igång med full fart blir det säkerligen samma sak detta år, bara att jag kommer vara lite mer förberedd. Är taggad på att se hur det här skolåret blir tillsammans med mitt elevhälsoteam.

 

 

I övrigt kollade jag in Prideparaden i lördags och dansade loss på Trädgården efteråt,

det var good times

Oh, well. Som jag skrev i början är jag dock ovan vid att stiga upp tidigt och när jag kommer hem om dagarna är jag SÅ trött. Ska mysa i soffan och läsa om det senaste Game of Thrones-avsnittet (har ni sett det? shit was cray) och tare lugnt. Det är rätt skönt efter alla nya intryck.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply