Allmänt

Då var det dags igen…

19th August 2017

 

Todelihoo.

 

En sångrad av Bob Hund har fastnat i mitt huvud sen jag vaknade imorse: Haha, nu har jag gjort det igen, jag har varit dum mot mig själv. Jag är så bra på sånt, eller hur? Orsaken att den fastnat är att den känns väldigt träffande för min sinnesstämning just nu. Vaknade extremt bakfull och trodde jag befann mig i den nionde cirkeln av Dantes inferno. Läget är med andra ord för jävligt.

 

 

 

 

Igår hade jag och bae en god vän på besök varpå vi bjöd på middag och vin. Allting började lugnt och trevligt, som det ju brukar göra, och till slut bestämde vi oss för att gå ut. Väl ute träffade vi fler kompisar och sen yrade vi på till sena natten. Det var inte planerat så, jag skulle egentligen festa idag eftersom jag är bjuden på en polares avskedsfest, men på något sätt drogs jag med och nu får jag skylla mig själv. Ska släpa mig till festen, men det blir sannerligen inget alkoholhaltigt att dricka för mig.

 

Jag ligger här på soffan med den där sångraden i huvudet och funderar på mina alkoholvanor under den senaste tiden. Jag dricker alkohol max en gång i veckan (fredag eller lördag) och då är det för att det är fest eller utgång, eller för att vi har gäster över på middag. Annars dricker jag inte, tar liksom inte ett glas vin hemma för att det är slappna av eller går ut och dricker öl med kollegor efter jobbet. Dricker med andra ord inte överdrivet ofta, men problemet är att när jag väl gör det så blir jag ofta väldigt full.

 

Snackade med bae och vi kunde konstatera att vi inte gått ut jättemycket denna sommar, men att det under de senaste tre helgerna är som att vi klämt ihop flera veckors utgångar på ganska kort tid. För två veckor sen var det ju Pride och då drack jag öl medan jag kollade paraden, sen stack jag hem en sväng och senare blev det Trädgården där vi went all in med champagne och grejer. Sen förra helgen var det kickoff/AW på Mosebacke med jobbet, även då gick jag hem emellan och när jag drog ut igen var jag på tre olika ställen under samma kväll. Och nu igår började vi med mysig middag hemma och slutade med uber hem från Mariatorget mitt i natten. Alla dessa tillfällen har involverat ganska rejäla mängder alkohol.

 

För mig, och för många andra också förstås, är det väldigt viktigt att ha koll på min alkoholkonsumtion. Vi har alkoholism i släkten och jag vet vad den sjukdomen kan göra med folk. Jag vill inte bli beroende av alkohol (vill någon?) och känna att jag måste dricka för att ha kul – och sen fortsätta dricka för att fortsätta ha kul. För det är den känslan som jag så ofta får när jag är ute, att jag ständigt måste ha en drink i handen och när den är slut ska jag genast ha en ny. Jag kan liksom inte bara… chilla.

 

Så. Nu har jag bestämt mig för att ha en vit månad. Jag har klarat det förut (i vintras var jag och bae nyktra i två månader dessutom) och jag klarar det igen. Kanske kör på längre till och med, vem vet. Är trött på att vakna bakfull som ett as och bli arg på mig själv för att jag inte slutar dricka i tid och bara MÅSTE ha en sista drink innan vi ska hem. Och om jag inte klarar av att stoppa mig själv från att dricka mer när jag redan är packad, så får jag helt enkelt ta en paus från att dricka helt och hållet. Det känns som att det är vad jag behöver göra just nu.

 

 

 

 

Är för övrigt chockad över terrordådet i Åbo, Finland som skedde igår, så kort efter dådet i Barcelona. Bodde i Åbo när jag var liten och har alltid tyckt det är en trevlig stad, har även många vänner som pluggar där på stans universitet. Jag är rädd för att rasisterna får vatten på sin kvarn nu och att främlingsfientlighet fortsätter spridas. Tänker på de avlidnas anhöriga.

 

Nu ska jag spela lite Sims, har tagit upp det igen efter en flera månader lång break. Får ersätta krökandet med lite familj- och husbyggande. Ha det gott.

 

 

Pusshej

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply