Allmänt Skolkurator Socionom

Sjuklingstider

5th September 2017

 

 

Todelihoo.

 

Jaha, gott folk. Då var det dags. Jag har gått och blivit sjuk. Till skillnad från när jag var sjuk senast, mitt under högsommaren, så kom denna förkylning inte smygande med små känningar framåt kvällskvisten osv – den slog till direkt och den slog till hårt. Igår kände jag att läget inte var helt toppen och mot slutet på arbetsdagen var jag så risig att det var svårt att fokusera. Lyckligtvis blev det en fairly lugn dag utan dramatik, till skillnad från torsdagen då kidsen bara vällde in till sin kurator.

 

Men, ack! Idag, tisdag, orkade jag inte gå till jobbet. Vaknade och kände ba nope, detta fungerar inte. Lika bra det, nu under kvällen när jag skriver detta har jag blivit ännu sämre och det är bara att vänta ut skiten och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Men som alltid när jag måste sjukskriva mig får jag dåligt samvete och känner att jag missar grejer och blir stressad över att jag är fysiskt inkapabel till att jobba. Jag hade ju precis kommit igång på jobbet efter semestern, presenterat mig för alla ungarna och börjat ta mig an några “fall”. Så fick jag bromsa istället.

 

Och ändå. Jag vet ju att skolan inte står och faller med att jag är borta, mina kollegor klarar sig fint och dessutom har jag haft sms-kontakt med den andra kuratorn som hjälpte mig mycket idag genom att ta upp en av mina elever på elevhälsomötet jag inte kunde närvara vid. Det är dessutom en lugn vecka nu till följd av att lärarna har utvecklingssamtal med ungarna, så de har inga lektioner under två dagar. Jag borde kunna ta det lugnt och tillfriskna med gott samvete. Men… Det är svårt. Har chattat lite med mamma som är exakt likadan så det är skönt att få prata om det i alla fall.

 

 

 

Mina två stadium när förkylningen slår till

 

 

Håhåjaja. Mest får jag dåligt samvete för elevernas skull. Kan ju inte träffa de jag har planerade möten med när jag är sjuk och då börjar jag oroa mig för att något ska hända dem eller att de ska bli ledsna. Det gäller speciellt de som är nya hos mig för i år som precis tagit det första modiga steget och kommit in på mitt kontor för att boka tid med mig alldeles självmant. Jag vill börja jobba med dem direkt och inte hålla på och vara sjuk och eländig. Men jag kan inget göra förutom att vänta, som sagt. Suck.

 

Nu ska jag äta middag iallafall, se om en får lite energi av det. Kan behövas, läget är riktigt jobbigt nu. Hoppas ni klarat er undan höstförkylningar, eller att de blir skonsamma.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply