Allmänt Resor

En fullbokad helg, and then some

10th September 2017

 

 

Todelihoo.

 

Sweet baby jesus vad mycket som hänt denna helg, är helt slut nu när jag finally sitter i min good old soffa hemma i Fruängen och går igenom vad jag faktiskt pysslat med under de senaste dagarna. Allting började redan under fredagseftermiddagen då jag drog till tåget direkt från jobbet och stack iväg till Uppsala, där jag ej varit sen mitten av juli. Efter det hade jag ett i stort sett fullsmockat helgprogram och det har inte tagit slut förrän nu under söndagskvällen, phew! Ganska ovant för mig som ofta brukar behöva åtminstone en heldag för att “recharga” efter en arbetsvecka och nu istället umgåtts nästan konstant med folk.

 

När jag anlände till Uppis kollade jag först in min brorsas nya lägenhet där jag skulle bo, och gick sedan ut med päronen för att äta och catcha upp lite. Efter det gick jag direkt till min kompis CF:s inflyttningsfest och träffade många av mina gamla killkompisar där. Kände ganska mycket nostalgi när vi lyssnade på vissa låtar och jag insåg att jag känt många av de här peepsen i 6 år, när jag började plugga på Uppsala universitet 2011 (wtf, hundra år sen?). Vi spelade kortspel och hängde, var mycket myspys. Träffade en gammal vän på gården som av en slump råkade bo i samma hus också, det var en nice bonus.

 

 

 

 

Efter ett par timmar gick jag vidare till stan för att träffa två goda tjejkompisar, hade någon sorts nostalgitripp när jag gick från Ekonomikumparken till gamla stammispuben Palermo och ba åh, hur många gånger har en inte gått här liksom (det är ju bara en väg, men jag är väldigt sentimental av mig…). Hängde med tjejerna och gick igenom senaste nytt, men gick ändå hem hyfsat tidigt för att vara pigg inför morgondagens firande av en annan vän.

 

På lördagen shoppade jag med en polare och träffade sedan mamma och åt lunch, det kändes bra att få hänga med henne och ha lite mammatid. När kvällen kom gick jag på min vän L:s 26-årsfest och träffade även där många av mina gamla vänner som jag ej sett på väldigt länge, var mycket skoj. Har ju som bekant vit månad nu och har därför chillat med alkoholen, har varit skönt att inte vakna bakis eftersom jag annars blir helt utslagen och paj. Ett problem är however att jag “kompenserar” för alkoholen med cigg istället, vilket innebär att jag röker som en borstbindare för att inte tänka på att jag vill ha en starköl. Känns inget vidare i halsen efteråt, så får försöka dra ner på det också.

 

Och ja. Som en del av er kanske sett på min Instastory där jag dokumenterade hela förloppet så bestämde jag mig för att åka hem till Stockholm extremt tidigt på söndagsmorgonen, redan med första tåget kl 7. Orsaken var att jag inte kunde sova, vaknade någon gång mitt i natten och då var det liksom kört, hur jag än vände och vred på mig så fann jag ingen ro. Kändes konstigt, brukar ej ha problem med att sova men något var tydligen knas. Packade ihop mina grejer så fort det blivit ljust utomhus och drog till tågstationen och hoppade på tåget, helt jävla slut av sömnbrist.

 

 

 

 

När jag finally kom hem till Fruängen däckade jag direkt och sov några timmar fram till lunchtid. Då fixade jag till mig och stack tillbaka till city, hade nämligen bestämt att träffa en nyfunnen vän och gå på Moderna museet. Backstoryn var att jag på inflyttningsfesten i fredags träffat en väldigt trevlig holländare som var ny i stan (och landet!) för att pyssla med sin doktorsavhandling och eftersom han inte kände så många än beslöt vi oss för att gå på museum och hänga. Har faktiskt inte varit på moderna muséet heller så det var en rolig eftermiddag.

 

Nu är dock allt program avslutat och jag är helt färdig. Har käkat hämtmat och sträckkollat flera avsnitt av Netflix-serien Glow, om kvinnlig wrestling på 80-talet. Rekommenderar STARKT, den är så jävla bra. Imorrn är det jobbvecka och det kommer bli intense, har en del stuff inplanerat och vissa grejer kommer bli nya för mig. Får se hur det går. Jag hoppas alla haft en fin helg och mår bra.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply