Filmer, tv-serier, dokumentärer m.m.

Några TV-tips

17th September 2017

 

Todelihoo.

 

Tänkte tipsa lite snabbt om några bra grejer jag kollat på under senare tid, ifall ni letar efter något nytt att spana in om kvällarna.

 

 

1. Dokumentär på SVT Play: Betongprinsessor

Den här danska dokumentärserien följer ett gäng tjejer i varierande åldrar som bor utspridda i Köpenhamns västra förorter. Vi får följa tjejernas liv under både vardag och fest, samtidigt som de berättar om sin bakgrund och sin kultur i “orten”.  Det är solariebränna, lösögonfransar, skönhetsoperationer och en stenhård vi-mot-världen-attityd. Jag tycker det är oerhört fascinerande att höra deras berättelser och rekommenderar därför denna samhällsskildring.

 


 

 

 

2. Serie på Netflix: Glow (2017-)

Glow, som egentligen står för Gorgeous Ladies of Wrestling och är baserad på en sann historia, utspelar sig på 80-talet och har Alison Brie i huvudrollen som Ruth Wilder, en rätt osäker och tafatt tjej som försöker lyckas som skådespelerska samtidigt som hon har en affär med sin kompis man och är allmänt lost i tillvaron.

När hon får chansen att medverka i det första tv-sända wrestlingprogrammet med kvinnliga brottare får hon kämpa för att ~hitta sin identitet~, både i sig själv och för sin wrestlingkaraktär. Vännen vars man hon haft en affär med medverkar också i programmet – som hennes ultimata motståndare. Girl power, kvinnlig vänskap och kamp mot rasism och sexism i denna dramakomedi som jag sträckkollat.


3. Film: Nine Queens (Nueve Reinas, 2000)

På senare tid har jag upptäckt och blivit mycket förtjust i argentinsk film och denna är nu mitt senaste tillskott i samlingen. Den utspelar sig under en enda dag och kretsar kring två svindlare, Marcos och Juan, där Marcos vill ha hjälp av Juan för att lura till sig några värdefulla frimärken kallade Nine Queens. Allteftersom dagen fortskrider introduceras fler karaktärer och efter ett tag börjar en undra vem som egentligen lurar vem. Plot twists och knepiga intriger präglar denna dramathriller från tidigt 2000-tal.

 

 

 

 

Det var lite tips, det. Håll till godo och hoppas något intresserar.

 

Pusshej

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply