Allmänt

Livsuppdatering: 2018 so far

30th January 2018

 

Todelihoo.

 

Nu har vi bott i vår nya lägenhet en vecka och det känns väldigt bra. Har fått undan alla lådor och saker börjar falla på plats, och jag håller på med en del andra praktiska grejer som att flytta vår hemförsäkring till den här lägenheten istället för den gamla (det känns fairly vuxet, om jag får säga det själv!). Nu återstår bara det lilla problemet att vi saknar ett hyfsat stort antal möbler. Exempelvis har vi inget köksbord eller byrå, vilket gör vardagslivet lite knepigt emellanåt. Sitter faktiskt och tvekar med fingret ovanför “Beställ”-knappen på IKEA:s hemsida just nu och överväger om jag ska slå till, har hittat några tjusiga grejer. Men jag kanske avvaktar lite till bara för att…

 

I stort sett är ändå det mesta fixat och lägenheten börjar redan kännas som hemma. Har sovit toppenbra varenda natt här och det känns så tryggt att veta att vi faktiskt är här för att stanna nu (också en anledning till att jag vill köpa så fina möbler som möjligt eftersom de här trots allt kommer att få hänga med ett tag). Gillar att laga mat i vårt rymliga kök (för att vi inte har något köksbord som tar upp space, ehm) och är förstås överförtjust i badkaret. Jag är också glad för baes skull som fått ett helt eget rum som ‘kontor’ där han kan jobba med sin dator och där det även finns plats för alla våra böcker som vi släpat runt på men aldrig riktigt haft en bokhylla för. Som sagt, det känns som att det mesta verkligen har fallit på plats här i läggan.

 

Överlag känner jag mig väldigt nöjd med livet nu (till skillnad från förra året vid den här tiden). Jobbet känns bra, jag och min kuratorskollega har pratat en del om att skriva en masteruppsats tillsammans eftersom vi båda är väldigt intresserade av psykologi och beteendevetenskap. Det är förstås ingenting som är bestämt än på långa vägar, men det var ett ganska kul moment när vi diskuterade att plugga vidare och forska och huruvida en verkligen orkar och sen kollade vi på varandra och ba “vi skriver den tillsammans?!”, haha. Vem vet. Det blir nog inte än på ett tag i alla fall, men känns kul att jobba nära någon som är så likasinnad en själv (trots att det skiljer 25 år mellan oss!).

 

Sen håller jag också på och skriver lite på sidan om, har letat efter novelltävlingar på nätet och hittat några stycken. Har bestämt mig för att skicka in bidrag till tre stycken olika, främst för att hålla igång med skrivandet och inte tappa det bara för att jag för tillfället tröttnat lite på mitt bokmanus. Självklart vore det kul att vinna (vem tycker inte det?), men mycket handlar om att skriva någonting som ska vara klart till en viss deadline och se hur en lyckas hålla sig till ämnet samtidigt som en måste ha koll på hur många ord en använder. Känns som en rätt bra övningsform för någon som är väldigt förtjust i att skriva :-))

 

Sist och slutligen kan jag bara nämna att jag har en annan anledning till att jag känner mig rätt uppåt nu trots att vi är mitt uppe i slask-januari: jag och mamma ska åka på en resa tillsammans och det bär av till Zanzibar! Mammas vän (som även hör till den familjen vi hälsade på i USA förra året) bor där nu och vi ska åka dit och träffas. I slutet av februari flyger vi iväg (resan tar sammanlagt 12 timmar, men vi byter plan i Dubai) och i mars kommer vi hem. Det känns oerhört spännande, jag har aldrig varit i den delen av Afrika förut och det lär vara väldigt vackert. Ser verkligen fram emot det så mycket – och lite lustigt är det ju att jag i början av det här året befann mig på Afrikas västkust, men nu ska jag även få se östkusten. Hurra!

 

Så, ja. Livet rullar på rätt bra just nu och jag märker att jag mår bättre än förra året, som sagt. Det känns som en lättnad. Jag hoppas saker och ting är bra med er också.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply