Allmänt

Vårkänslor

8th April 2018

 

Todelihoo.

 

Den gångna veckan har verkligen varit bra. Förutom att måndagen var en ledig dag (vilket var extra skönt eftersom jag kom hem med båten från Finland tidigt den morgonen) har det varit påsklov på skolan, vilket inneburit att det obviously inte varit några elever där och vi få personer som jobbat har haft det väldigt trevligt. Har hunnit ikapp med en massa arbete som jag inte haft tid till när skolan varit översvämmad av kids och det känns gött att nu kunna checka av det och lägga allt fokus på eleverna igen. Sommarlovet är egentligen inte speciellt långt bort och några stycken behöver hjälp med att orka hela vägen in i mål.

 

Sen i fredags jobbade jag bara halvdag och så kom pappa och hämtade mig med bilen vid skolan. Jag fick köra själv (!) hela vägen från Bromma till Uppsala (!!), vilket var lite läskigt eftersom jag bara haft körkort i en vecka och det dessutom var ganska regnigt och slaskigt ute på vägen. Först var jag nervös under vägen ut från stan när jag snurrade omkring i Solna och det kom bilar från höger och vänster och det var en massa skyltar att hålla reda på, och sedan var jag smått skraj på motorvägen eftersom alla körde så snabbt och det yrde upp vatten från lastbilarna framför mig. Men när jag kört på E4:an ett tag och lämnat Stockholm bakom mig blev det lite bättre och med undantag för en gång när jag skulle göra en omkörning av en lastbil var jag rätt lugn. Sen kom jag till Uppsala och skulle flänga runt där också inne i stan, men med pappas instruktioner gick det bra. Plockade upp mamma från jobbet på vägen och sen var resan slut!

 

 

 

 

Under eftermiddagen chillade jag hemma hos föräldrarna vilket jag tycker är så härligt sådär efter en jobbvecka, trots att vi nyligen var i Finland tillsammans saknade jag dem. Vi åt skaldjur till middag och sedan bestämde jag och mamma oss för att åka en sväng till Ikea, jag körde dit också för att utmana mig själv och sluta vara så nervös bakom ratten hela tiden (är det en vanegrej eller är jag sådan som person?) och så handlade vi en massa tjusiga grejer till min lägenhet, det var knappt något folk där pga fredag kväll så vi kunde gå runt i lugn och ro. Lastade bilen full och åkte hem igen, och sedan gick jag ut och träffade en av mina bästa killkompisar på Leparc. Var så roligt att ses igen och prata gamla minnen och jag avslutade fredagen med att sova riktigt gott.

 

 

 

 

På lördagen gick jag på stan en sväng i vårvädret och shoppade lite. På kvällen hade vi bokat bord på Miss Voon som ligger uppe på elfte våningen på Elite Hotels vid centralen, vilket ju såklart gav en fantastisk utsikt över hela Uppsala. Alla i familjen tog Omakase som bestod av sju olika rätter, varav alla var helt out of this world. Det var i tur och ordning små räktacos, sashimi, laxtartarer, misosoppa, dumplings och en del annat smått och gott, allting i perfekta mängder som gjorde att en inte blev för mätt. Smakerna var fantastiska och även drinkarna (jag drack Stranger in Moscow) var utomordentliga. Vi var alla så nöjda med besöket, och nu har jag bokat bord på Miss Voon här i Stockholm för att kunna gå tillsammans med bae om några veckor.

 

Efter den lyckade middagen promenerade jag bort till Fålhagen där min kompis hade inflyttningsfest och där återsåg jag många av mina gamla vänner som jag inte träffat sedan… ja, typ sedan min egen 25årsfest i oktober. Vi hade en jätterolig kväll med quiz (där mitt lag vann, wo!) och vid tolv tog vi en taxi till Flustret och dansade där resten av kvällen. Alla var på gott humör och jag hade otroligt roligt, höll igång till strax innan tre då jag kände att det räckte. Träffade en annan gammal kompis från högstadiet på vägen hem och han och jag hängde en liten stund tills jag blev trött och finally bestämde mig för att det var dags att sova. Är glad över att även den kvällen blev så lyckad och att jag fick ha det så kul med både familj och vänner.

 

 

 

Nu idag har jag förstås varit otroligt trött efter föregående kvälls festande, men turligt nog körde pappa hem mig till Stockholm (tillsammans med alla mina tusen Ikea-grejer…) så jag behövde inte anstränga mig så mycket med någonting. Har pysslat och fixat här hemma under eftermiddagen, skruvat ihop mitt plantbord (som jag ska fylla med precious plantor!) och hängt upp lampor och speglar och grejs. Under nästa vecka levereras möbler som jag köpt på nätet och som vanligt känns det härligt att ännu några bitar av lägenheten börjar falla på plats.

 

Nu i takt med att våren kommit har även längtan efter hänga med folk blommat ut igen. Under den närmsta tiden ska vi ha besök av ganska mycket folk, ska bl.a. ha gäster både på fredag och lördag nästa vecka och sen tänkte jag bjuda in mina föräldrar någon gång efter Valborg och sen ska vi ha inflyttningsfest och hela faderullanlej. Precis som förra året känner jag att jag nu vill hänga med folk igen efter att de här mörka vintermånaderna passerat och det ska bli så roligt att återuppta kontakten med vänner igen när energin har kommit tillbaka. Känner mig faktiskt väldigt glad och peppad inför de kommande veckorna, så mycket roligt som händer!

 

 

 

 

Nu ska jag ta det lugnt och fixa några sista grejer innan det är dags att sova och vila upp sig inför morgondagen. Påsklovet är slut och det kommer förmodligen bli mycket att göra på jobbet, men det är på ett sätt bra för då går tiden snabbt och det blir snabbare Valborg (som jag ska fira i Uppsala för första gången på två år!).

 

Hoppas allting är bra med er.

 

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply