Resor

En vecka på rivieran

18th March 2019

 

 

Todelihoo!

 

I helgen kom jag hem från den franska rivieran, där jag spenderat en vecka tillsammans med mina föräldrar. Resan började med en flygtur till Nice, som jag inte besökt sedan jag gick i sjuan. Genom Airbnb hyrde vi ett hus i den lilla byn Cagnes-sur-Mer och tog oss sedan runt på utflykter till andra kuststäder och bergsbyar med bil och ibland tåg: som längst till staden Menton nära den italienska gränsen i öst och sedan till Cannes i väst. Som vanligt var jag lite nervös inför att prata franska i början (gick språkklass i gymnasiet så tillägnade 3 år till att lära mig det språket!), men det gick bättre och bättre hela tiden och kändes jättekul att känna att man förstod mycket av vad som sades och kunde svara.

 

Varmt var det också, uppemot 20 grader vissa dagar, och strålande sol för det mesta. Har ätit god mat (ljuvlig chèvre bl.a.!), druckit gott vin och sett helt fantastiska platser. En favorit var bergsbyn Saint-Paul-de-Vence som vi besökte en kväll, utsikten uppifrån berget var magisk och när de gamla gränderna lystes upp i mörkret blev det om möjligt ännu mysigare. När det gäller större städer blev jag väldigt fäst vid Menton, vi hälsade på en vän till min mamma där och fick se hennes lägenhet, vilket gjorde mig väldigt sugen på att flytta till Frankrike. Även vår egen lilla by kändes rätt hemtrevlig efter en vecka och det var faktiskt vemodigt att åka hem. Kanske för att gråa himlar, snöslask och ett fullspäckat jobbschema stod på agendan när en landade på Arlanda…

 

 

 

Men, men! Idag var jag tillbaka på jobbet igen och det var full rulle som vanligt. Nu kör vi på tills den här regniga månaden kan gå över i april någon gång och ljusare tider kommer.

 

Jag hoppas allting är bra med er.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply