AllmÀnt

Sommaren som gick đŸŒ»

17th August 2019

Todelihoo!I mÄndags drog jobbet igÄng igen och en hel vecka av förberedelser inför elevernas Äterkomst avslutades igÄr med en kickoff pÄ Kanaans trÀdgÄrdscafé, en mysig restaurang vid vattnet i utkanten av Grimstaskogen. Jag Àr ju som bekant skolkurator pÄ högstadiedelen av en stor skola hÀr i Stockholm och det hÀr blir nu mitt fjÀrde Är (!) pÄ plats. Det kÀnns faktiskt vÀldigt bra att vara tillbaka igen, jag kÀnner mig lugn och trygg i min roll som kurator och jag kÀnner skolan och dess regler sÄvÀl som personalen, samt kidsen och deras förÀldrar. Jag Àr redo för lÀsÄret 2019/2020 och vill bara att ungarna ska komma tillbaka nu sÄ en fÄr se hur mycket de vÀxt under sommaren!*PĂ„ tal om den hĂ€r sommaren sĂ„ har den varit en av mina absolut bĂ€sta somrar – Ă€ven om det kĂ€nns som att den flög förbi lite för snabbt. Jag tĂ€nkte att jag skulle skriva en liten recap och dĂ„ nĂ€rmare bestĂ€mt en recap av juli och augusti, eftersom jag redan skrivit om juni i ett tidigare inlĂ€gg som kan lĂ€sas hĂ€r.

Jag kan börja med att sÀga att jag i slutet av juni hade min boksignerings- och höglÀsningskvÀll i min vÀn Andrea Labbés butik vid Karlaplan. LÀste ett stycke ur det första kapitlet pÄ min bok för de gÀster som var dÀr, svarade pÄ frÄgor och sÄlde böcker, vilket kÀndes jÀtteroligt, om Àn lite nervöst (tack Àn en gÄng till er som var dÀr!). Det var som en liten preview av bokmÀssan i Göteborg som jag ska pÄ senare i höst, skrik! Om nÄgon Àr intresserad av att lÀsa min bok sÄ kan den köpas hÀr.

Ett par dagar senare fick jag Àntligen semester och dÄ Äkte jag direkt till Uppsala för att hÀnga med mina kompisar dÀr. Vi lagade mat tillsammans och catchade upp, och gick sedan ut en svÀng (pÄ nation för första gÄngen pÄ flera Är, för mig!) och trÀffade Ànnu fler personer som vi kÀnner. Det kÀndes precis förr i tiden nÀr jag pluggade i Uppsala och sÄg folk jag kÀnde ute pÄ krogen hela tiden, det var vÀldigt nostalgiskt och jag hade en toppenkvÀll. PÄ lördagen kollade vi pÄ fotbolls-VM (jÀklar vad de kÀmpade, tjejerna!) och tog det lugnt.Sedan var det tĂ€nkt att jag skulle Ă„ka tillbaka till Stockholm pĂ„ söndagen som jag brukar göra, men eftersom brorsan skulle flyga till Finland den dagen och hĂ€lsa pĂ„ vĂ„ra förĂ€ldrar och jag Ă€ndĂ„ hade ledigt sĂ„ bestĂ€mde jag mig för att följa med – i smyg. Jag bokade en resa och vi lyckades hĂ„lla allting hemligt tills vi anlĂ€nde till flygplatsen i Helsingfors. Snacka om att mina förĂ€ldrar blev förvĂ„nade nĂ€r de förvĂ€ntade sig att en unge skulle komma ut frĂ„n terminalen – och sĂ„ var vi bĂ„da med! Det kĂ€ndes fint att kunna överraska dem pĂ„ det viset, och senare Ă€ven mina slĂ€ktingar som inte heller visste nĂ„got.Jag tillbringade veckan i Finland ute pĂ„ vĂ„rt sommarstĂ€lle i skĂ€rgĂ„rden och Ă„kte hem igen nĂ€r helgen kom. Det var en vĂ€ldigt skön start pĂ„ semestern, att fĂ„ befinna sig ute pĂ„ landet och luffa runt i s.k. “skĂ€riklĂ€der” och bada och sola och bara ha det bra. KĂ€ndes inte sĂ„ farligt att Ă„ka till stan igen eftersom jag visste att jag skulle komma tillbaka till landet senare under sommaren, som alltid.

Sedan Äkte jag som sagt tillbaka till Stockholm igen och sÄ hÀngde jag med bae och nÄgra kompisar pÄ Wollmars under fredagen, det var ocksÄ ganska nostalgiskt för dÀr har vi inte varit pÄ ett tag tillsammans med vÀnner, men nÀr vi trÀffades sommaren 2014 hÀngde vi dÀr typ hela tiden.

PĂ„ lördagen var det dags för 90-talsfestivalen vid Zinkens IP och det var vĂ€l minst sagt en speciell upplevelse, jag och bae var dĂ€r och sĂ„g bl.a. nĂ€r Markoolio och Aqua upptrĂ€dde. Det var helt fullsmockat och folk blev som galna, jag sjöng ocksĂ„ med och var vĂ€ldigt peppad. Vi Ă„t en förvĂ„nansvĂ€rt god pokĂ©bowl och det var i allmĂ€nhet ett festligt – om Ă€n ganska alkoholpĂ„verkat – evenemang.

Sedan chillade vi i stan ett par dagar till och hÀngde med kompisar, tills det var dags att Äka till Oslo, som jag ju skrivit om hÀr. FrÄn Oslo flög vi till Budapest och efter en vecka utomlands kom vi tillbaka igen. DÄ hann vi ta det lugnt i ytterligare ett par dagar hemma innan min brorsa kom och hÀlsade pÄ. Han anlÀnde pÄ fredagen och vi kÀkade middag pÄ Ramblas vid Mariatorget och tog en öl uppe vid Mosebacke efterÄt.

PÄ lördagen badade vi pÄ LÄngholmen (samt deltog i ett Open Air-event som pÄgick precis bredvid) och sedan kom en av mina Uppsala-kompisar hit. PÄ kvÀllen gick vi ut alla tillsammans till TrÀdgÄrden och hade en riktig helkvÀll, som slutade med efterfest hemma hos oss dÀr vi pratade till lÄngt in pÄ natten tills alla somnade.

Efter den helgen Ă„kte jag och bae med fĂ€rjan över till Tallinn, som jag skrev om hĂ€r. Efter en natt dĂ€r tog vi ytterligare en fĂ€rja till Helsingfors och Ă„kte sedan Ă€ntligen ut pĂ„ landet i skĂ€rgĂ„rden igen. DĂ€r stannade jag för resten av sommaren (bae Ă„kte hem efter en vecka) och hade det sĂ„ underbart bra, som alltid dĂ€r. Det finns ingen annan plats pĂ„ jorden dĂ€r jag gillar att vara lika mycket som dĂ€r nĂ€r det Ă€r sommar. Naturen, den friska luften, det rena vattnet, solen (och Ă€ven regnet kan vara mysigt nĂ€r en sitter inne framför brasan!), Ă„ka bĂ„t i skymningen, bara ta det lugnt och lĂ€sa böcker… Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag Ă€lskar det stĂ€llet och hur vackert det Ă€r.

Efter nÀstan tre veckor i Finland var det till sist slut pÄ semestern. Jag reste hem igen och fick en helg hemma med kompisarna i Stockholm igen innan jobbet drog igÄng nu pÄ mÄndagen. Som jag skrev i början har det hÀr varit en av de bÀsta somrarna i mitt liv, det har hÀnt sÄ otroligt mycket roliga saker, jag har rest till stÀllen jag inte sett förut, varit med bae, kompisar, min familj och slÀktingar och bara mÄtt bra. Jag Àr vÀldigt lycklig och tacksam över att jag fÄr ha det sÄhÀr fint, det Àr inget jag tar för givet och det betyder oerhört mycket för mig. Och nu kÀnner jag mig som sagt vÀldigt peppad och förberedd inför hösten.*Jag hoppas att ni ocksÄ har haft en skön sommar och att ni mÄr bra.

Pusshej

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply